Żłobek korzysta z cateringu. Zdajemy sobie sprawę, że żywienie maluszków jest czasami skomplikowane, dlatego dopuszczamy możliwość przynoszenia własnych posiłków przez rodziców. Dzieci z alergiami pokarmowymi również mogą korzystać z posiłków w żłobku. Diety bezmleczne czy bezglutenowe nie stanowią dla nas żadnego problemu.

Nasz catering duży nacisk kładzie na przygotowywanie posiłków z użyciem naturalnych produktów i mocno ogranicza cukier w diecie dziecka. Ciasta, które są serwowane dzieciom nie są typowymi cukierniczymi ciastami, a ich zdrowszymi wersjami, gdzie stosowane są naturalne zamienniki dla cukru jak daktyl/banan, zdrowe mąki – orkiszowa, gryczana, płatki zbożowe itd. Zdarzają się także ciasta bez pieczenia, jak np sernik z kaszki manny. Firma stosuje całą gamę ziół: paprykę, czosnek i inne. Zgodnie z zaleceniem Instytutu Matki i Dziecka, ilość soli ograniczona jest do minimum. W to miejsce brak jest jakichkolwiek chemicznych wzmacniaczy smaku, co naturalnie powoduje łagodny smak potrawy, czyli właśnie taki jaki powinien być w żywieniu dzieci.

Przykładowy jadłospis:

ŚNIADANIE
Ryż na mleku z sokiem owocowym, pieczywo mieszane z masłem, serem i szynką, świeże warzywa,
Napar z lipy

OBIAD
Krem marchwiowo – batatowy z imbirem i z grzankami własnej produkcji
Pulpeciki z indyka w sosie własnym z kaszą gryczaną i buraczkami
Kompot

PODWIECZOREK
Jabłko z pieca z cynamonem